Keho tarvitsee huoltoa. Ennaltaehkäisemme, tutkimme ja huollamme kehoasi kokonaisvaltaisesti fysioterapian ja hieronnan eri keinoin. Fysioterapiaan voit tulla myös KELA:n lähetteellä. Huoltamon palvelut toimivat tukena valmennuksessa sekä tarvikehankinnoissa.

Fysioterapia

Fysioterapialla pyritään ylläpitämään ja edistämään ihmisen toimintakykyä ja liikkumista. Menetelmiä ovat  fysioterapeuttinen tutkiminen, ohjaus- ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen käsittely ja mobilisointi sekä erilaiset fysikaaliset hoidot. Useita toimintakykyä tai liikkumista haittaavia vaivoja pystytään hoitamaan tai lievittämään näillä menetelmillä.

Meillä tavoitteena on antaa asiakkaalle eväät hoitaa itseään oikeanlaisen liikkeen avulla.  Fysioterapian aloitamme aina fysioterapeuttisella tutkimisella ja haastattelulla, joilla kartoitamme syytä oireiden taustalta.

Fysioterapiaan voit tulla lähetteellä tai ilman. Meillä on käytössä KELAn suorakorvausmenetelmä.

Tuki- liikuntaelinfysioterapia

TULE-fysioterapia keskittyy erilaisten nivel-, lihas- ja luustoperäisten vaivojen hoitoon sekä ennaltaehkäisyyn.  Ota meihin yhteyttä, kun haluat päästä eroon esimerkiksi niska-hartia- tai selkäsärystä, olkapää- polvi- tai lonkkavaivoista tai raajojen puutumisesta.

Leikkausta edeltävä ja leikkauksen jälkeinen fysioterapia

Leikkausta edeltävän fysioterapian tarkoituksena on vahvistaa lihaksia ja niveliä ennen leikkaukseen menoa, jolloin leikkauksen jälkeinen kuntoutuminen on nopeampaa. Fysioterapeutin ohjauksella tiedät mitä ja miten harjoitella.

Leikkauksen jälkeisellä, nousujohteisella fysioterapialla varmistetaan nopeampi kuntoutuminen ja parempi toimintakyky jatkossa. Fysioterapeutti ohjaa ja opastaa turvallisen, mutta tehokkaan harjoittelun pariin. Tarvittaessa hyödynnämme myös muita fysioterapian menetelmiä, kuten esimerkiksi arven käsittelyä, manuaalista käsittelyä ja mobilisointia.

Hieronta

Hieronnalla voidaan mm. poistaa ja lievittää kiputiloja, parantaa asentoa ja liikkuvuutta, palauttaa lihaksia kuormituksesta, valmistaa lihaksia suoritukseen tai yksinkertaisesti vain rentouttaa kehoa ja mieltä.

Hieronnassa yhdistämme eri menetelmiä, kuten klassista hierontaa, urheiluhierontaa sekä fascia- eli lihaskalvotekniikoita.

Ensimmäisellä kerralla teemme aina kartoituksen, jonka perusteella laaditaan hoitosuunnitelma yhdessä asiakkaan kanssa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää huoltamon palveluista asiantuntijaltamme:

Fysioterapia ja hieronta

  • Anna Tähtinen 0405768801, (äitiyslomalla)
  • Elisa Vauhkonen 0505452033, ftelisavauhkonen@gmail.com